Privacy statement en cookieverklaring

Ik vind het belangrijk dat er verantwoord met persoonsgegevens wordt omgegaan. We verwerken persoonsgegevens alleen zoals is toegestaan binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze privacyverklaring leggen we je graag uit hoe wij dat doen.

Weet in elk geval dat we de gegevens die we van jou ontvangen alleen gebruiken voor het daarvoor bestemde doel. Zo zullen we nooit ongevraagd gegevens doorgeven aan derden, en als je me belt met een vraag zul je nooit zomaar een nieuwsbrief ontvangen.

Klanten

Ben je een klant dan houden we naast de algemene (bedrijfs) gegevens ook gegevens van contactpersonen bij. Het betreft dan gegevens als naam, e-mailadres, telefoonnummer en functie.

Zolang je klant bent, hebben we die gegevens over contactpersonen nodig. Na afloop van de overeenkomst kan het zijn dat deze gegevens nog bewaard blijven, bijvoorbeeld wanneer deze gekoppeld zijn aan een contract, factuur of ander officieel document.

Contact

Als je me belt of mailt, hebben we gegevens van je nodig om je verder te helpen. Je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en/of telefoonnummer slaan we op om je vraag te kunnen beantwoorden of om weer met je in contact te komen. Zodra de vraag is afgehandeld, verwijderen we deze gegevens meteen. Mocht ons contact leiden tot een (mogelijke) opdracht, dan geldt het beleid zoals beschreven bij ‘Opdrachtgevers’.

Nieuwsbrieven

Ik verstuur geen nieuwsbrieven. Mogelijk ontvang je van mij een uitnodiging om nog een keer deel te nemen aan een cursus of speciale loop.

Wil je dat niet meer? Stuur me een mail en dit stopt.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van onze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies gebruikt. Wij gebruiken uitsluitend functionele cookies voor de volgende doeleinden:

  • het optimaliseren van het gebruik van onze websites;
  • het genereren van algemene statistieken en het verkrijgen van inzage in hoe onze website en nieuwsbrieven worden gebruikt door de bezoekers of lezers;
  • het optimaliseren van onze diensten;
  • het optimaliseren van de veiligheid van onze diensten; het afstemmen van de advertenties en content op onze website en in onze nieuwsbrieven, op basis van uw interesses en aan de hand van uw click- en surfgedrag.

Websitebezoek

Wij houden via Google Analytics het bezoek aan onze website bij. Dit gebeurt voornamelijk op een privacyvriendelijke manier, waarbij websitebezoek anoniem wordt geregistreerd. Daarnaast maken we gebruik van de advertentiemogelijkheden van Google Analytics, om zo onze juiste doelgroep beter te bereiken. Hiervoor worden de Google-advertentiecookies gebruikt om bepaalde functies, zoals remarketing, voor producten als AdWords mogelijk te maken in het Google Display Netwerk. Meer informatie over hoe Google advertentiecookies gebruikt vind je hier.

Bewaartermijnen

Als we zeker weten dat we je gegevens niet meer nodig hebben, verwijderen we ze uit onze systemen. Hieronder voor de volledigheid een overzicht van de belangrijkste bewaartermijnen:

  • Contact via mail of telefoon: zodra je vraag is afgehandeld, verwijderen we meteen je gegevens.
  • Google Analytics: gegevens over websitebezoek blijven bewaard zolang we een overeenkomst met Google Analytics hebben.

Beveiliging

Uiteraard is een goede beveiliging van onze systemen noodzakelijk, daarom hanteren we de aangerade beveiligingsmaatregelen. Mocht het ondanks onze inspanningen toch gebeuren dat er persoonsgegevens zijn bemachtigd, of als we vermoeden dat de kans daarop groot is geweest, dan laten we het alle betrokkenen zo snel mogelijk weten.

Inzage of wijzigingen gegevens

Heb je een wijziging in je gegevens, wil je jouw opgeslagen gegevens inzien of heb je een klacht of vraag over de verwerking van jouw gegevens? Neem dan contact op.

Aanpassingen in onze privacyverklaring

Het kan zijn dat we in de toekomst wijzigingen doorvoeren in ons privacy beleid. Deze zullen we dan uiteraard ook in deze privacyverklaring opnemen. Onderaan deze pagina vind je de meest recente datum waarop we aanpassingen hebben gedaan.

Autoriteit Persoonsgegevens

Wij helpen je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywet heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Mocht je nog vragen hebben over ons privacy- of cookiebeleid, stuur ons dan svp een bericht.

Rene Schwarte
Droge Wijmersweg 5-102
1693 HP Wervershoof

Datum laatste wijziging: 21 augustus 2020