Coaching bij Burn Out en Stress

Ziekteverzuim bij burn out of bore out

 

Als voormalig Hoofd Personeel & Organisatie weet ik als geen ander dat er door ziekteverzuim altijd problemen ontstaan: op korte termijn vervanging regelen, processen die verstoord worden, collega’s die extra belast worden en dreigend verlies van kwaliteit en omzet.

Ziekteverzuim kost je bedrijf gewoon veel geld. Voor de medewerker zelf voelt het ook niet goed om thuis te zitten.

Verzuim dus effectief aanpakken

Wanneer een medewerker door door burn out en bore out moet verzuimen is hij of zij vaak langdurig uitgeschakeld. Je wilt het verzuim dus effectief aanpakken én je medewerker helpen.

Individuele coaching in de buitenlucht is een buitengewoon effectief middel om ziekteverzuim terug te dringen.

Hoe werkt het?

Alle coachingstrajecten zijn maatwerk, op de medewerker afgestemd! Wanneer het kennismakingsgesprek (uiteraard ook buiten), door de medewerker positief is ervaren starten we met het coachingstraject.

De coaching is buiten, wandelend. Al wandelend hebben we meerdere gesprekken. We onderzoeken wat je weer nodig hebt om je goed te voelen. We doen oefeningen, die je afbrengen van blokkades, overtuigingen en gewoontes. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte. Het buiten zijn, het bewegen brengt je weer dichterbij jezelf. Je kunt weer gaan voelen. Het helpt je te zien wat er scheelt, wat of waar het “fout” gaat. Je wordt je meer van jezelf bewust. Deze bewustwording leidt tot inzichten, deze inzichten naar behoefte aan verandering.

We gaan samen kijken waar je nu staat en wat je nodig hebt om stappen te kunnen zetten, om je gedrag te kunnen veranderen, anders om te gaan met je situatie.Die verandering van je gedrag staat centraal en zul je zelf vertalen in concrete gedragsdoelen. Je krijgt tools om je gedrag toe te kunnen passen. Het hele traject is helder en vooral concreet.

Thema’s die vaak voorkomen zijn onder meer:

  • Werkdruk voelen, tijdsdruk voelen
  • Prestatiedruk
  • Lastig vinden om prioriteiten te stellen.
  • Prestatiedrang
  • Faalangst
  • Geen  ‘nee’ kunnen en/of durven zeggen, aardig gevonden willen worden.
  • Moeilijk vinden om hoofd- en bijzaken te onderscheiden
  • Privé omstandigheden.

Kosten:

Een coachingstraject bestaat uit 6 sessies van elk 2 uur, verspreid over 12 weken. De medewerker houdt zijn ontwikkeling bij in het werkboek, daarnaast krijgt de medewerker na elke sessie een persoonlijk verslag met opdrachten. Het tarief voor dit coachingstraject is €1250,- ex BTW

Veelgestelde vragen over wandelcoaching:

Waar vindt de coaching plaats?
We zijn altijd buiten, ook bij slecht weer. Het werkgebied is in principe West-Friesland. Ik werk samen met collega wandelcoaches in heel Nederland.

Hoe weet of dit goed is voor mijn medewerker?
De medewerker heeft een vrijblijvend wandel-kennismakingsgesprek met mij. Aan de hand hiervan kunnen we de hulpvraag en de doelen bepalen. Uiteraard starten we de coaching alleen als de “klik” er is.

Op welke termijn ben je beschikbaar voor mijn medewerkers?
We kunnen altijd binnen 4 of weken starten. In overleg is alles mogelijk

Contact

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je ons graag spreken?  Vul gerust het onderstaande formulier in, we bellen of mailen je snel terug!

15 + 8 =